Een nieuwe lente en een nieuw geluid

Nouja, mei is het nog niet en ik vond het van de week af en toe nog best frisjes, maar soms ook al heel lekker en het weerbericht voor het weekend is veelbelovend (bron):

weerberichtDie piekjes gaan naar 14 à 15 graden! In ieder geval heb ik deze week mijn seizoen laten kantelen, zo voelt het: van winter naar zomer. Dat wil zeggen dat ik overstap van 2-0-3 (+1) naar 2-2-2 en liefst zelfs naar 3-2-2, als dat lukt. De getallen slaan op het aantal trainingsmomenten per sport, in de triathlonvolgorde. Dat wil zeggen:

– Ik blijf twee keer zwemmen maar liefst drie keer in de week. Nouja, tenminste…Vorige week was ik zo enthousiast, en toen dacht ik: en nu doorpakken. Maar vandaag, bleh… nouja, het blijft zoeken. Die derde keer brengt met zich mee dat ik combi’s van sporten moet maken of twee keer op één dag moet gaan trainen om ook nog een rustdag over te houden. Ik doe dat sowieso wel eens, maar als het ‘moet’, maakt dat de planningspuzzel een stuk ingewikkelder, dus dat zal niet altijd lukken.

– Ik ga weer fietsen, met één keer spinning en minstens één duurtraining in de week, zo gauw mogelijk richting de vier uur die ik dit seizoen nodig heb (wat ik als niet zo veel ervaar). Ik ben gister wezen spinnen en dat was de echte aftrap van het seizoen dus. Het ging hartstikke goed, althans, voor zover ik kon bepalen, want op zo’n spinningfiets heb je geen idee van snelheid of vermogen. Maar ik kon prima diepgaan. Zondag ga ik op de fiets naar Den Haag, daar ben ik vrijwilliger bij City Pier City. En nee, dat is niet op de nieuwe fiets, dat is daarvoor niet zo handig. Bovendien: die staat nog in winterstand, op de tacx. Ik hoop hem daar volgende week uit te verlossen – ik popel, maar heb dit weekend verder geen tijd. Morgen lange duurloop, en dan is het ook nog WK allround én Strade Bianche. Drukdrukdruk!

– Ik ga van drie naar twee keer in de week hardlopen, en dat betekent dat het echte opbouwen erop zit en dat ik de komende tijd behoud wat ik heb. Af en toe een lange duurloop, verder nog eens per week een training bij RA meer op snelheid.

En de (+1), dat was krachttraining en planken, die training is geen losse meer, maar die doe ik in verkorte vorm vóór spinning, als ik dan toch in de sportschool ben. Ook niet meer opbouwend, maar gericht behoud van wat ik nu heb. Nouja, met planken wil ik nog één stapje zetten: ik ben gevorderd tot 4,5 minuut, mijn doel was 5. Maar goed, dat lukt nog wel natuurlijk. Sowieso ben ik dik tevreden over de progressie qua krachttraining, maar daarover een andere keer meer.

(Zie ook mijn eerste blogpost, over mijn wintertrainingsschema en trainingsdoelen)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.