Planken en andere besognes

Op die plankfoto van gisteren zie je onder mij als plank ook nog planken: die van onze houten vloer. Dat zal een van de laatste foto’s zijn van die vloer, want die is aan z’n laatste maanden bezig. Dat ligt niet aan die vloer zelf, maar aan wat eronder zit: verrotte vloerbalken:

Stukken verrotte vloerbalk

Stukken van de rotte vloerbalken

De vloer moet dus vervangen. We zijn in de laatste fase van besluitvorming over de sloop en renovatie. Die gaat plaatsvinden in het voorjaar, zodat we nog kunnen profiteren van de verlaagde BTW op de arbeid. Dat hele project heeft nogal wat voeten in de aarde, want alles moet uit de woonkamer, inclusief de reusachtige boekenkast mét alle boeken. En we ‘kamperen’ in totaal twee maanden boven, want de nieuwe vloer is van schuimbeton en dat moet goed droog zijn voordat alles weer terug op zijn plaats kan.

Die verbouwing valt samen met mijn triathlonseizoen. Én met een drukke werkperiode: in april en mei is mijn agenda voller dan gemiddeld.

Oef.

Nouja, we gaan in elk geval een boel uitbesteden – ik ga niet zelf met tientallen kilo’s boeken lopen sjouwen of de oude vloer slopen, sowieso niet, maar zeker niet vlak voor mijn triathlons. En die werkdrukte, die heeft ook voordelen: als eigen baas verdien ik dan ook lekker en dus kan ik het dan op een ander moment rustiger aan doen (volgend jaar?). Bovendien ben ik dan veel bij opdrachtgevers en dus weg van mijn kantoor-aan-huis, wat makkelijker is dan thuis bezig zijn met werklui over de vloer.

En misschien is er nog wel een voordeel. Ik ben geneigd om te denken: ojee, wat een gedoe, en dat net in mijn seizoenspiek, als dat maar goed gaat, wordt niks met die halve triathlon. Maar misschien is het net omgekeerd. Ik kan immers last hebben van overconcentratie, van te hooggespannen verwachtingen. Ik heb misschien wel baat bij afleiding, bij andere en gekke dingen aan mijn hoofd. Bij misschien met opluchting afreizen voor een wedstrijd-weekend in Bilzen of Bocholt, en het boven bivakkeren achter me laten.

Ik weet het nog niet, ik ben benieuwd, nouja, ook een klein beetje benauwd soms. Ik kan er in elk geval van leren voor het toeleven naar de hele triathlon volgend jaar. Misschien moet ik dan de tijd maximaal vrij houden om me optimaal voor te bereiden. Of misschien moeten we dan juist de volgende grote verbouwing plannen. Er is nog wel meer te verbeteren aan dit oude huis!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.