Seizoen krijgt al vorm

Gisteravond heb ik me aangemeld voor de halve triathlon van Bocholt. Dat kon vanaf 22 uur, maar dat lukte niet, want toen zaten we nog in het Oude Luxor bij NUHR. Om 22u35 logde ik in, en toen was de eerste afstand al vol, en waren er voor de halve nog maar ‘wenige Plätze’. Twee daarvan zijn naar manlief en mij gegaan. En nu, de volgende ochtend, is ook de halve vol. Van een wedstrijd in juni, hè?

Tsja, zo gaat dat dus, in triathlonland: je moet er als de kippen bij zijn om mee te kunnen doen aan je favoriete wedstrijden. De allerpopulairste, zoals de hele van Roth, zijn in een paar minuten uitverkocht. En dat voor niet weinig geld, en soms al een jaar van tevoren, dus dan begint de inschrijven de dag na de vorige editie. Er is ruimte op de markt voor veel meer, zou je dan denken. Ik vind het niet prettig, al is het natuurlijk wel leuk dat triathlon zo populair is.

Het betekent voor mij bijvoorbeeld ook dat ik al in de zomer moet beslissen welke hele triathlon ik in 2016 wil gaan doen. Nouja, voor Almere hoef je iets minder haast te maken, heb ik begrepen, maar voor een andere zal ik mijn best moeten doen om ertussen te komen.

Toen we toch bezig waren, hebben we ons ook maar ingeschreven voor de 111 van Bilzen. Die lijkt me leuk om te doen in de aanloop naar de halve, en hij heeft voor mij ideale verhoudingen, met extra fietsen. Ik hoop wel dat het zwemwater dan al een beetje op temperatuur is!

En zo krijgt mijn triathlonseizoen al aardig vorm.  Ik twijfel nog of ik in de tussenliggende weken nog iets zal doen, ofwel een tweede halve, ofwel juist een korte afstand. Maar daar kan ik dus niet te lang over twijfelen, anders is alles vol!

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.