“Niet meer verkrijgbaar”

Heb je iets lekkers gevonden dat het goed doet, is het niet meer verkrijgbaar… Vorige week kwam eerst manlief een keer thuis met het nieuws dat Simon Levelt gestopt was met het leveren van caffeïnevrije zwarte thee in zakjes. Ik drink ’s avonds caffeïnevrije thee omdat ik soms anders veel moet piesen als ik in bed lig; meestal drinken we losse thee maar die zakjes zijn wel eens gemakkelijk. Waren, bedoel ik.

Een paar dagen later heb ik me, met het oog op mijn eerste wedstrijd, een ongeluk gegoogled op zoek naar GU Chomps, mijn favoriete sport-winegums voor tijdens het lopen, maar die zijn (denk ik) in Nederland ook niet meer verkrijgbaar. Urgh. Nou heb ik wel een alternatief bij elkaar gegoogled: Powergums. Ga ik morgen uitproberen.

Maar die vrije markt…. soms is-ie lastig! Ik ben wel vaker dierbare producten en merken kwijtgeraakt. Ik herinner me de grapefruitthee van Pickwick, Ben dat T-mobile werd, of Zonnet dat doorfuseerde tot uiteindelijk (jeuk) Tele2. Soms denk ik wel: ik ben dierbare merken trouwer dan zij mij…

 


Reacties

“Niet meer verkrijgbaar” — 4 reacties

  1. Even op mezelf reageren: de andere sport-winegums, de Powergums, zijn gister op een lange fietsrit prima bevallen. Ze zijn misschien net iets minder lekker qua smaak, maar wel net wat sneuïger dan de GU Chomps, dus makkelijker weg te werken.

  2. Tja, ik heb precies hetzelfde. Mijn favoriete thee, chocola, broodjes, boter of andere zaken verdwijnen altijd spoorloos uit de schappen en de rommel die ik nooit koop komt in nog meer varianten.

  3. Als je geen caffeïnevrije theezakjes kunt vinden kun je ook meerdere kopjes van het theezakje zetten. Over het algemeen daalt de hoeveelheid caffeïne in het kopje met zo’n 70-80% na het eerste gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.