Knoop doorhakken

Het is inmiddels mogelijk om je in te schrijven voor de Ironman van Vichy van volgend jaar, maar op de valreep ging ik toch weer twijfelen, vooral omdat het er dit jaar 35 graden was. Barcelona is ook nog een optie, die is begin oktober, en daar moet je daarna snel bij zijn voor volgend jaar, want die raakt gauw uitverkocht. Voordat ik de knoop echt doorhak, heb ik mijn overwegingen op een rijtje gezet en op het Triathlonforum voorgelegd. Dit was mijn post:

Zoals ik al langer loop te roepen, wil ik volgend jaar één keer een hele triathlon doen, en ik heb me de afgelopen maanden bezig gehouden met de vraag welke. Voordat ik me in ga schrijven, wil ik jullie mijn redenatie voorleggen, vooral omdat ik me afvraag of ik misschien iets over het hoofd zie en/of redeneerfouten maak.

Mijn overwegingen:

 • Ik heb het liever warm dan koud c.q. kan niet goed tegen kou water (ik heb het liefst water van > 20 graden; zonder wetsuit zwemmen vind ik geen bezwaar). Echt heet weer (> 30 graden)  is dan een nadeel, maar ik vind dat minder erg dan kou.
   –> dus triathlon aan het einde van het seizoen, zodat ik in de zomer kan fietsen en in open water zwemmen.
  –> dus zuidelijker dan in Nederland, vanwege vooral de waterteperatuur

 • Niet moeilijker dan nodig is, dus vooral niet steil klimmen op de fiets c.q. een relatief snel parcours.

 • Bij voorkeur op autorijd-afstand.

 • En als het verder niet uitmaakt, net ietsje liever een Ironman dan een andere (vanwege de goede organisatie en omdat het me wel bijzonder lijkt om op de finish dat ‘you are an Ironman’ te horen)

Zo kwam ik uit op de Ironmans van Vichy (eind augustus), met mogelijk hitte als grootste nadeel (afgelopen keer tegen de 35 graden) of Barcelona (begin oktober) maar dat is verder weg.

Zie ik nog opties over het hoofd en/of klopt mijn redenatie, en zo ja, welk van die twee zou jullie voorkeur hebben? Meedenken zou ik zeer waarderen!

Meegedacht wordt er ondertussen en het gaat vast wel uitkristalliseren. Ik laat het natuurlijk weten hier als ik de knoop doorhak!

Ondertussen ben ik lekker aan het trainen voor de marathon. Dat gaat goed, zaterdag duurloop van 25 km gedaan. Dat ging okee, maar ik vond het wel lang en daardoor zwaar. Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat het strakkies nog 17 km verder is. Verder ben ik net iets te druk geweest met andere dingen (leuke en werk) en daardoor nu een beetje moe. Dat is wel weer een les: agenda goed bewaken om te zorgen dat ik voldoende energie overhoud als ik zwaar train. De komende tijd ziet dat er beter uit.

 


Reacties

Knoop doorhakken — 1 reactie

 1. Gevoelsmatig zeg ik Barcelona.
  Meer tijd ,en grotere kans op ‘gemiddeld’ lekker weer.
  Plus als ik tegen die tijd misschien in (zuid)Spanje woon,kan ik komen kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.