En nog een soort mijlpaaltje

Gister had ik een echte mijlpaal in de aanloop naar mijn beoogde Ironman van volgend jaar, vandaag een soort-van. Vandaag begint namelijk officieel mijn marathonvoorbereiding: het is de eerste dag van het trainingsschema dat ik van Aad, trainer bij RA gekregen heb. En het begint met…. een rustdag! Dat is niet zo gek na gisteren natuurlijk. En deze hele week is nog rustig.

Eigenlijk zou je het hele schema kunnen zien als rustig, want het is een minimaal schema: ik wil kijken of het lukt met maximaal drie keer in de week hardlopen en 30 km als langste duurloop. Dat is namelijk ook zo’n beetje wat ik volgend jaar in de aanloop naar de Ironman maximaal denk te kunnen doen, en de marathon is bedoeld als trainingsloop daarvoor, het eerstvolgende grote tussendoel.

In het schema staan die hardlooptrainingen (twee keer in de week bij de club en één keer in het weekend), de rest, zoals zwemmen en fietsen, vul ik er zelf omheen in. Ik ga die ‘rest’ vandaag laten bestaan uit het uitproberen van een les Body Balance in de sportschool. Zoiets is misschien goed qua blessure-preventie. Maar met mijn armen doe ik vandaag nog even voorzichtig!

Belangrijk voor de komende tijd is om in mijn trainingen de regelmaat weer te pakken te krijgen. Die was al een tijdje wat verder te zoeken dan normaal (helemaal regelmatig is mijn trainingsweek nooit, omdat ook mijn werk dat niet is), vanwege blessure, onze eigen vakantie en andere leuke zomerdingen, vakantieroosters van zwembad en sportschool en niet te vergeten al die evenementen waarvoor ik taperde en waarvan ik ook weer moest herstellen. Dat is nog niet helemaal afgelopen: er volgt nog één triathlon.

Maar verder op naar het ritme van de komende tijd: 2 (zwemmen) – 1 (fietsen) – 3 (hardlopen) + 1 (body balance/core stability/fitness). Met ook nog een rustdag in de week betekent dat dat ik af en toe combi’s zal maken en/of iets overslaan, dat is okee. Enne: ik heb er weer zin in!

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.