21,1 km sightseeën door Zoetermeer

Afgelopen zondag meegedaan aan de Geuzenloop in Zoetermeer. Zoetermeer is hier helemaal niet ver vandaan, maar toch kom ik er niet vaak en ken ik het niet goed. Ik was dus wel benieuwd naar het parcours, en dat werd inderdaad een verrassende ontdekkingstocht door veel meer groen dan ik had verwacht:

GPS van de route

Ik had me voorgenomen om vooral ontspannen te lopen en ervan te genieten, op zoek naar wat meer vertrouwen in die langere afstanden. Ik wilde eigenlijk zo finishen dat ik erin ging beginnen te geloven dat de dubbele afstand ook echt heus mogelijk is. Of nouja, ik wilde 18 km zo lopen, en dan eventueel nog versnellen.

Dat is gelukt: ik vond het leuk, het ging lekker, ik liep vlak, sneller dan mijn duurlooptempo, en ik kon die laatste drie kilometers inderdaad versnellen (de laatste was mijn snelste). Ik kwam uit op 2u03’10”. Dat is nou niet echt snel, maarja, niet belangrijk, want doel bereikt, en alle gedachten aan tijden en snelheden wil ik voor die langere afstanden loslaten. Manlief deed dat niet, trouwens, en die werd 1e bij de mannen 55+! (uitslagen)

Wat hielp was dat het super omstandigheden waren: stralend zonnig, net niet te warm, de wind net niet te hard. En ik ben nog gefilmd ook!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.