De fotograaf ❤️

Van mijn triathlons in Bodegraven en Hengstdijk had ik veel meer foto’s dan gebruikelijk,  en dat was in beide gevallen omdat manlief wel meekwam, maar niet meedeed en in plaats daarvan foto’s maakte.

Dat was natuurlijk fijn, voor mij en anderen (hij deelt de foto’s graag) en hij had er zelf zeker ook lol in. Maar het was niet alleen maar leuk: hij heeft best een lastige zomer.

  • Zijn 90-jarige vader leeft al een paar maanden langer dan verwacht, en dat is heel mooi, maar het is ook zeer precair en Henk doet veel voor hem – met liefde overigens.
  • Henk heeft eind augustus zijn eerste staaroperatie gehad, en dat was op zich niet zo ingrijpend, nouja, hij mocht een tijdje een paar dingen niet, waaronder vier weken niet zwemmen en ‘een tijdje liever niet’ hardlopen. Maar pas acht weken na de tweede operatie kan hij een definitieve nieuwe bril aangemeten krijgen. De tijdelijke bril is behelpen en bovendien is nu het verschil tussen zijn ogen zo groot dat hij bijvoorbeeld niet goed op een beeldscherm kan kijken, en dus arbeidsongeschikt is. Wanneer de tweede operatie zal zijn – geen idee. De planner in het ziekenhuis is ziek, zo gaat dat tegenwoordig… Uiteindelijk komt dit helemaal goed en dan ziet Henk beter dan ooit, maar deze tussenfase is echt lastig. Dat heeft ons nogal overvallen, moet ik zeggen (wat me vanuit mijn vak ook interesseert, want daar gaat dus ook in de communicatie en voorlichting wat mis – breek me de bek niet open…).
  • Henk had in de zomer een achillespees- en kuitblessure die een beetje aangesukkeld heeft (niet zo gek, gezien die vorige twee omstandigheden, al is Henk bijna nooit geblesseerd). Het begon waarschijnlijk met overbelasting door de Trail des Fantômes die hij gelopen heeft – vond-ie erg leuk, maar ook bere-zwaar. Het is nu weer in orde, maar hij moet wel weer opbouwen.

Dus het was niet bepaald zijn beste zomer. We zijn allebei blij dat onze vakanties wel door zijn kunnen gaan, ook dat was lang onzeker. Henk heeft het ook gewoon naar zijn zin gehad, ondanks de kippigheid, en ondanks altijd de telefoon paraat voor Pa. Een biertje smaakt nog altijd even lekker:

En het leverde dus wel een boel foto’s op. Dank je wel!

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.