Opdienen van het gerecht

Ik noemde mijn voorbereiding gisteren hier de hardloop-snelkookpan, dus in die metafoor werd vandaag het gerecht opgediend: de halve marathon. Ik heb net iets harder kunnen lopen dan mijn gewone duurlooptempo, zo’n 6’20 gemiddeld, en dat was een stuk sneller dan bij de laatste duurtrainingen. Dat ging ontspannen, met de laatste kilometer het snelste, dus ik was dik tevreden. Prachtig parcours

Het was weliswaar de langzaamste van mijn drie halve marathons dit jaar, maar ik was met heel andere verwachtingen gestart dan bij de eerdere twee. Dit was prima zo. Fijn om te merken hoe veel het uitmaakt om goed uitgerust te zijn, en we hadden ook mazzel met het weer: het begon benauwd en koelde af door een paar mini-buitjes en steeds meer wind. Midden in de zomer kun je het niet veel beter treffen, lijkt me.

Het was ook net niet te druk, en dan heeft zo’n massale loop (dikke 5000 deelnemers) voor mij het voordeel dat ik met een eindtijd van 2u16 nog volop tussen de mensen loop in plaats van in een troosteloze achterhoede. Ik heb de tweede helft zelfs een boel lopers in kunnen halen.

Toch blijf ik er ambivalent over: het is massaal, luidruchtig, prijzig. Qua financiën vond ik het vooral een afknapper dat je extra betaalt voor tasafgifte, maar dan mag je je tas zelf in een rek gooien en daar later weer uit grabbelen. Veel lopers lopen met een oortje, vind ik ook niet leuk, en wat ik nooit eerder had meegemaakt: er liepen er ook met luidsprekers, dus met de muziek op vol volume hoorbaar. Dat is niet mijn sfeer, maar ik heb wel ook een paar leuke praatjes gehad onderweg. Het deelnemersveld is heel divers. 

Leuk dus, en dat terwijl het gister nog even wat voeten in de aarde had. Ik kreeg ’s middags ineens pijn onder mijn voet, van die prikken van een splinter. Ofzoiets. Ik heb een paar kleine dingetjes uit m’n vel weten te halen, maar het ging niet helemaal weg. Dus ook nog een voetenbadje ertegenaan gegooid en vannacht trekzalf. Zo ziet mijn voetzool er nu uit:

Helemaal over is het nog steeds niet, maar ik heb er toch nauwelijks last van gehad, alleen aan het begin even. Gelukkig maar!

 

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.