Paar nieuwe spulletjes

1. Nieuw zwemkoord

Na nog geen tien weken lockdown twee keer per week gebruik was mijn zwemkoord versleten. De pluisjes stoven al een tijdje in het rond, en vorige week kwamen daar stukjes elastiek bij.

Dat kwam door de wrijving: ik moest het koord heen en weer trekken om over de hele doorhaal druk te hebben en nog een beetje realistisch zwemmen te kunnen simuleren.

In elk geval: tijd voor een nieuwe:

Deze heeft betere elasticiteit en dus kan-ie met die knoop erin hangen, achter een haak die manlief buiten heeft gemaakt op goede trainingshoogte:

De handgreep is ook realistischer: je kan er de handpositionering van borstcrawl goed mee nadoen. Alleen blijft er dan soms wel een velletje haken tussen elastiek en greep – auw:

Daar moet ik nog wat op vinden!

2. Retro Ironmanshirt

In de kringloopwinkel waar Nicole werkt was een Ironmanshirt binnengekomen, en dat kreeg ik – heel aardig – van haar, omdat ik een Ironman gedaan heb:

Het moet uit de tijd zijn dat er nog in zwembroek en zonder trisuit werd getriathlond, want zulke shirts zijn er niet meer. Het is qua pasvorm eigenaardig breed maar kort  – het zit manlief beter, al is het dan ook nog iets te groot. De kleuren en vormgeving doen ook iets behoorlijk historisch vermoeden.

Het is zelfs iets preciezer vast te stellen, want het prijskaartje zit er nog in (kennelijk nooit gedragen dus!) en dat is in guldens én euro’s: 

Sterker nog: het is afgeprijsd, zoals te zien aan het onderste stickertje, en de oorspronkelijke prijs was zelfs nog alleen maar in guldens:

Vermoeden: seizoen 2000/2001. Best wel duur, voor toen, denk ik.

De winkel bestaat niet meer, zo leer ik van Google. Maar wij hebben er een te delen bijzonder hardloopshirt voor heet weer bij.

 


Reacties

Paar nieuwe spulletjes — 5 reacties

 1. “Alleen blijft er dan soms wel een velletje haken tussen elastiek en greep” Een stukje ductape plakken? Of een stukje oude binnenmand. Beide aanbrengen als het elastiek slap staat. En het mag niet te dik aanvoelen lijkt me.

  • Ja, ik dacht aan ductape of pleister inderdaad. Hoe zou het met binnenband kunnen, hoe bevestig je dat? Dat zou mogelijk strakker/rimpellozer kunnen dan tape.

   • Ik dacht eerst met tie wraps, maar die uiteindjes zijn scherp. Dat doet ook zeer. Met tape dan vastzetten. Maar op de fiets bedacht ik nog iets anders: het laatste stukje met touw dat niet uitrekt? Dan is het probleem opgelost i.p.v. symptoonbestrijding.

    • Wauw, dat je er zelfs op de fiets over hebt doorgedacht! Nouja, op de fiets denkt wel lekker altijd. Ik moet even kijken, ik denk dat het nogal een slooppartij wordt om er een ander stukje touw aan te zetten. Dat zou het wel oplossen, ja. Wordt vervolgd!

     • ik heb net even gefröbeld, de slooppartij zou wel meevallen maar ik heb nu eerst de makkelijkste weg gekozen: met ductape rond het gat de ruimte tussen koord en gat gedicht. Hopelijk blijft dat zitten, kwestie van uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.